Overvejer du at købe en luft til vand varmepumpe?

Ny varmekilde til enten huset, sommerhuset eller ferieboligen? Hvis dette er tilfældet, bør du undersøge luft til vand varmepumper. Med denne form for varmekilde er der gode besparelser og en masse tid at hente. Hvis du vil være sikker på, at dit hus er varmet op, når du kommer hjem, kan dette nu lade sig gøre. Brug den rigtige varmekilde, som er miljøvenlig og billig i drift. Luft til vand varmepumper skal sættes til strøm, men de bruger meget få kilowatt, hvilket gør dem billige i drift.

Hvordan virker luft til vand varmepumper?

De omdanner varmeenergien fra udendørsluft og omsætter den til varme inde i huset. En luft til vand varmepumpe er koblet sammen med husets centralvarme. Det vil sige, at den er koblet sammen med en varmvandsbeholder, ned til gulvslangerne samt i husets radiatorer. På denne måde kan varmen cirkulere rundt.

En luft til vand varmepumpe er økonomisk billig i drift, og den er et godt alternativ til for eksempel oliefyr, pillefyr eller naturgas. Det er også en billig økonomisk anskaffelse, da man kan få varmepumper i forskellige prisklasser. Endvidere er den koblet sammen med husstandens vandhaner.

Så fremadrettet er det din luft til vand varmepumpe, der sørger for at husets vand er varmet op.

Opsættes og installeres af professionelle

Uanset om du er virksomhed eller privatperson, må du ikke selv sætte disse varmekilder op. Arbejdet skal udføres af professionelle installatører. Det er også herigennem, du har mulighed for at købe dem. Hvis du blot vil have mere information omkring denne type varmekilde, kan du med stor fordel spørge eksperterne indenfor området.

Fordele ved luft til vand varmepumper

Der er flere fordele ved denne type af varmekilder, som gør det til en attraktiv og effektiv metode til at få varmet huset op.

 • Det er en energieffektiv varme. Det betyder, at den producerer mere end den bruger i for eksempel strøm
 • Den larmer ikke. Uanset hvad tid på døgnet den er tændt, kan du nærmest ikke høre den er der
 • Den producerer vedvarende energi og gør den miljøvenlig. Det er endda en af de mest miljørigtige varmekilder, man kan anvende i sit hjem
 • Som husejer ved man godt at strøm, vand og varme er en dyr post i budgettet. Med denne varmkilde bliver det billigere, fordi det hele er i en samlet løsning
 • Den kræver ikke meget plads, og den ser heller ikke grim ud, når først den er oppe at hænge
 • En varmekilde, der er effektiv, anvendelig og driftssikker. Det betyder også, at levetiden på disse varmekilder holder længere
 • Sundt og rent indeklima

Nogle luft til vand varmepumper er installeret med en app funktion. Så hvis du sidder hjemme i din sofa, og varmen i sommerhuset godt kunne skrues et par grader mere op eller ned, kan du gøre det igennem din smartphone. Så slipper du selv for køreturen til sommerhuset, men du ved, der er dejlig lunt næste gang du og familien skal derhen.

Reducer dine varmeomkostninger ved at skifte til ny varmekilde

Uanset hvilken varmekilde du anvender nu, kan du reducere omkostningerne. Fjernvarme er med årene blevet dyrere end førhen, oliefyret er ikke de mest energivenlige varmekilder og brændeovnen er tidskrævende. Her skal du både save, kløve og stable brænde, hvilket tager en masse tid. Som et supplement til din nuværende varmekilde kan du med stor fordel få sat en luft til vand varmepumpe op.

Nyt hus, sommerhus, tilbygning eller ombygning

Uanset om du skal bygge et nyt hus, renovere dit nuværende hus eller udvide huset, skal du have din varmekilde med i dine overvejelser. Du bør finde ud af, hvilken varmetype passer bedst til dig og dit behov. Husk at overveje:

 • Omkostning / ”Indtjening”
 • Besparelser
 • Indendørsklimaet
 • Varmemuligheder

Det er altid dyrt med et nyt fyr eller ny varmekilde i sin bolig. Derfor er luft til vand varmepumper en af de bedre løsninger, fordi det netop ikke er den dyreste varmekilde, man kan få. På denne måde kan den også hurtigt og nemt, selv tjene sig hjem igen.

Dit indeklima bliver mere rent og meget bedre end hidtil. Ved de rette temperaturer og det rette indeklima er chancerne for skimmelsvamp og mug heller ikke særlig store.

Slip for brændeovnen, pillefyret eller oliefyret

Hvis du anskaffer en luft til vand varmepumpe, er du fri for din nuværende varmekilde. Du slipper for at købe materiale til din nuværende varmekilde. Hvis du har brændeovn og stadig gerne vil have hyggen i den, kan du med stor fordel bibeholde denne.

Men hvis du gerne vil slippe for alt det arbejde, der er med træet, bør du skifte din varmekilde ud. Med en varmepumpe slipper du for alt arbejde, da det er en selvkørende maskine. Hvis du anskaffer denne type varmekilde i dit sommerhus, slipper du også fremadrettet for at fylde olie eller træpiller på.

Du vil fremover vide, at dit sommerhus er varmet op hele året rundt og kan let regulere temperaturen. Det gør det meget nemmere for dig og familien, især i vintermånederne hvor der bruges ekstra varme.

Hvis du ikke har gulvslanger i huset, bør du…

Skaffe dig en luft til luft varmepumpe. Denne er ikke koblet på husets centralvarme, men giver stadig en effektiv varme, som er miljø- og energivenlig. Herved får du stadig den samme gode effekt og et frostfrit hus.

Denne varmkilde kan også med stor fordel anvendes i din private bolig, da det er et godt og billigt supplement til din nuværende varmekilde. Spar en masse penge på din varmeregning. Brug naturens egne kræfter. Uanset hvilken varmepumpe, du vil anvende, kan du få varmet huset op, selvom udendørstemperaturen er helt ned til -20 grader.

En varmepumpe, uanset type, kan også anvendes som et klimaanlæg. Om sommeren hvor temperaturen udenfor er høj, kan du sætte indendørstemperaturen ned. Det er super smart og dejligt at have et køligt sted at gå hen. Omvendt, hvis sommeren er lidt kølig og våd, kan du nemt og hurtigt justere indendørstemperaturen op.