Derfor skal du have en varmepumpe

Varme fylder som regel en del hos mange hos husejere. Det er ofte nogle trælse penge at skulle af med, da mange ikke tror de har mulighed for at nedsætte denne udgift. Det er der dog alligevel. Hvis man ejer et hus, som bliver varmet op af et oliefyr, så kan man udskifte det med en varmepumpe og spare mange penge årligt. Få lavet en varmepumpe i dit hus hos en murer Næstved.

Disse typer af vandpumper findes der

Der findes tre forskellige slags vandpumper, som man kan få lavet.

Væske til vand, luft til vand og luft til luft.

Væske til vand-pumpen fungerer ved, at en nedgravet slange fører varme fra jorden til huset. Det er en rigtig effektiv varmemetode. Dog er er installationen forholdsvis dyr.

Luft til vand-pumpen fungerer ved, at den laver luften i et rum eller udenfor om til væske og varmer dette op. Denne type pumpe er ikke helt så effektiv, men den kræver til gengæld heller ikke særlig meget plads. Den er god til husholdninger, hvor pladsen er trængt.

Luft til luft-pumpen fungerer ved, at den udelukkende bruger luften udenfor til at varme boligen op.

Hvilke fordele er der ved en varmepumpe?

Der er mange fordele ved at have en varmepumpe i sit hus. Det er både billigere og bedre for miljøet. Der er i nogle tilfælde mulighed for en meget stor årlig besparelse, hvor man kan spare rigtig mange penge på sin varmeregning. Det kræver dog, at man har en god isolering i huset. Det er vigtigt at have en god isolering eller vil varmen nemmere slippe ud af boligen. Det vil så sende varmepumpen på ekstra arbejde, hvilket vil kræve mere energi samt slide mere på pumpen. Der vil derfor være en mindre fortjeneste for de boliger med en dårlig isolering. En anden fordel ved en varmepumpe er, at når den først er installeret, så passer den mere eller mindre sig selv. Den kræver ikke særlig meget vedligeholdelse. 

Hav god samvittighed med en varmepumpe

Det er i disse tider blevet endnu vigtigere, at vi kigger på vores belastning af klimaet. Her vil en varmepumpe være rigtig god at have for mange mennesker, da det vil være billigere at have en varmepumpe, samt at det er meget bedre for klimaet. Det her er altså en win-win situation, hvor der ikke er nogle omkostninger ved at blive mere klimarigtig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *