Hvad kræver det at blive kloakmester?

Hvis du nogensinde har tænkt på at blive kloakmester, så er denne artikel noget for dig. Kloakmestre er højt kvalificerede personer, der arbejder i kloakkerne og vedligeholder dem for at sikre, at de er rene og sikre. De tager sig også af eventuelle kloakproblemer, der måtte opstå! For at blive kloakmester er der nogle krav som f.eks. en læreplads eller et certificeringskursus. Men bare rolig, vi vil gå i detaljer nedenfor om, hvad der skal til for at få succes på dette område!

Hvad kræver det at blive kloakmester?

For at kunne tage uddannelsen til kloakmester, så kræver det, at du har en baggrund inden for håndværker-verdenen. For det kræver, at du enten er uddannet bygningsinstruktør, murer, struktør, VVS’er, eller hvis blot du har 2 års relevant erfaring.

Uddannelsen er på deltid, og du kan altså uddannet, imens du har et job ved siden af. Det kræver 200-280 undervisningslektioner for at komme i mål med uddannelsen, og du vil skulle afslutte uddannelsen med en eksamen, hvor du skal vise, hvad du har lært i en udvalg problemstilling.

Når man skal være kloakmester, så kræver det også, at man ikke er sart. Kloaker er ikke noget, at det mest lækre i denne verden, da vi forbinder det med en stor bakteriebombe, men der er nu nogen, som skal sørge for at vores kloaker fungerer, så du kan skylle ud i toilettet og bruge vandhanen og gå i bad. Man tænker blot ikke over det, når man ikke ser den “grimme side” for enden. Defor skal vi være glade for, at en kloakmester gerne vil sørge for, at det hele fungerer.

Hvilke arbejdsopgaver laver en kloakmester?

Nu, hvor du ved lidt om, hvad det kræver at blive kloakmester, kan vi se på nogle af de opgaver, som de er ansvarlige for. Nogle af deres faste opgaver omfatter blandt andet:

-Rengøring og reparation af kloakker og afløb

-Frigørelse af kloakker og afløb

-Vedligeholdelse af vand net

-Lokalisering og udbedring af fejl i kloaksystemet

-Forebyggelse af oversvømmelser ved at fjerne blokeringer og sikre korrekt afvanding

Dette er blot nogle af de opgaver, som en kloakmester er ansvarlig for. Det er ikke et let job, men det er vigtigt, så hvis du føler for at være din egen kloakmester, så er der mulighed for det.

Mangler du en kloakmester?

Hvis du har problemer med dit toilet, eller andre afløb på grunden, så kan det være en god ide at kontakte en allerede uddannet kloakmester. En kloakmester ved hvordan rørende i kloaken er sat sammen, og har det rette værktøj. De kan hjælpe dig med at fjerne tilstopning reparere og rense dine kloakker, så alt fungerer, som det skal. Hvis du er i tvivl, om du har en opgave for en kloakmester, så kan du altid ringe til firmaet og fortælle om dine problemer, hvortil de hurtigt vil kunne fortælle dig, om det er noget de kan være behjælpelige med.

Vælg gerne en lokal kloakmester, så du støtter lokalt, og transporten ikke er for lang, hvis det bliver nødvendigt med et genbesøg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *