Hvem skal arve din varmepumpe efter dig?

Det er ikke altid helt så sort på hvidt når det kommer til hvem der skal arve efter dig, når du ikke længere er her og har du styr på hvem der arver dit indbo, inklusiv din varmepumpe, når du ikke længere kan bruge det og er kommet videre på den anden side? Det er måske ikke en snak der ligger dig så nært, men der er ingen tvivl om, at det giver en ro at få styr på alt det juridiske omkring arv og er særligt relevant hvis du bor sammen med en anden, men hvor i endnu ikke er gift. Se jura-docs.dk og kom et skridt foran arveloven og udfør et testamente der skal bestemme, hvem der er der skal overtage dit arvegods. 

Det er arveretten der bestemmer hvem der skal arve 

Hvis ikke der er lavet et testamente, så er det arveretten der afgør hvem der skal arve efter dig når du ikke længere er her. Her er det dine børn der arver og dernæst dine nærmeste slægtninge. hvis der i stedet ligger et testamente, så er det det der er afgørende for hvad der sker med dine værdier. Dermed har du selv råderet over hvad der skal ske og om det eventuelt er en ganske særlig arving, din samlever eller kæreste. For at sikre at der sker lige præcis det du ønsker med dine arvedele, så er det en god idé at få udarbejdet et testamente før det er for sent. 

Du kan få rådgivning til udarbejdelse af dit testamente

Du kan altid kontakte en advokat for god rådgivning omkring udarbejdelse af dit testamente hvis du skulle blive i tvivl. Så er du sikker på at der er styr på alle detaljerne og at de professionelle, der sidder med lige præcis udarbejdelse af et testamente dagligt, måske har nogle detaljer som du ikke selv havde tænkt over. Det er vigtigt at dit testamente bliver udført så detaljeret som muligt, så du er sikker på at dine ejendele kommer til at blive fordelt, præcis som du havde ønsket det. 

Du kan lave en kontrakt omkring særeje 

hvis du gerne vil sikre din kæreste som du endnu ikke er gift med, kan du foretage et testamente der beskriver et særeje. Dette betyder, at du overlader alle dine ejendele til din samlever eller kæreste og at det først er når han eller hun dør, at jeres eventuelle børn arver fra jer og jeres fælles indbo. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *