Sygdom og følelser

Tal om jeres følelser

Det er en frustrerende ting, når man ved, at én man elsker og holder af, ikke kommer til at overleve sin sygdom. Følelserne kan ofte tage over, og blive ganske uoverskuelige. Men det er vigtigt, at man får fortalt om alle de tanker, som florerer rundt i hovedet. Samt det, at fortælle, hvad man føler. Både til de andre pårørende, men også får snakket med den syge. For den syge kan godt mærke, hvis man går og holder nogle tanker inde. Og de skal ud, og de skal frigøres. Ligesom de tanker, og følelser, som den syge har, skal ud, for det er mindst lige så vigtigt.

Tal om tiden efter

Når den syge har fået meldingen om, at det kun er et spørgsmål om tid, så er det også vigtigt, at involvere den syge, i hvad der skal ske efter døden, indtræffes. Men kun hvis de syge vil involveres. Det kan være en svær situation, at tænke på noget, der skal ske, efter man ikke selv er tilstede mere. Der er nemlig nogle ting, som der skal tages hånd om, når den syge ikke er der mere. Måske den syge, ønske at deltage i sin begravelse/bisættelse, og sætte sit eget præg på ceremonien.

Alt det praktiske

Det kan være en svær tid efter, døden er indtruffet. Både det, at man skal forholde sig, til den nye tilværelse uden vedkommende, men nu kommer der også en masse praktisk arbejde, som man kan have svært ved at overkue. Er det behov for at få ordnet den afdødes dødsbo, så kan i få hjælp på denne her side. Hertil er der også en masse ting, som skal arrangeres med hensyn til begravelsen/bisættelsen. Det skal arrangeres, og alle den afdødes familie og venner, skal informeres, om, hvornår og hvor det afholdes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *