Typer af varmepumper – Få den ind i boligindretningen

En varmepumpe er en type klimaanlæg, der både opvarmer og køler. Det kan være meget nyttigt om vinteren, når det holder dit hjem varmt, eller om sommeren, når det er for varmt til at blive indendørs. Der er flere forskellige typer af varmepumper, som du kan have i dit hjem. Vi vil tale om disse muligheder i denne artikel

Luft-til-luft-varmepumpe

Luft til luft-varmepumper er den mest almindelige type. Den ligner en stor kasse oven på taget og har ventilationsåbninger, der suger kold luft udefra ind, varmer den op indeni ved hjælp af opvarmede spoler eller et elektrisk modstandsvarmelegeme og derefter lukker den ud i rummet igen. Når du opvarmer, fungerer de omvendt – den trækker varme fra rummet og sender det ud. En grøn måde at varme sit hus op på, og så er den billig i brug!

Luft-til-vand-varmepumpe

Der er også luft-til-vand- varmepumper, hvor du også, kan få varmt vand i boligen, ved hjælp af varmepumpen, det er også en grøn og effektiv måde at udnytte luften udenfor. I tvivl om, hvilken du skal vælge? Så kan vi anbefale at kigge på denne luft til vand varmepumpe test.

Jordvarme

Jordvarmepumper kan installeres under betonplader, i grøfter eller i nedgravede rør. De bruger geotermisk energi fra undergrunden til at opvarme dit hjem. Dette er en ren form for energi, der ikke forurener!- Luftbehandlingsenheder monteres normalt på en ydervæg, så du behøver ikke rigtig tænke over, hvordan de passer ind i din indretning. De er lidt mindre end luft-til-luft-varmepumper og ligner industrielle ventilatorer eller ventilationsventiler, men har stadig samme funktion.

Dobbeltbrændselssystemer er til boliger, der har brug for både opvarmning og køling på forskellige årstider. De fungerer ved at have to sæt spoler, et sæt til indtag af kold luft udefra og et andet sæt til opvarmning med en elektrisk modstandsenhed. De skifter mellem hvilket sæt de brugerafhængigt af årstiden.

Få varmepumpen ind i indretningen

Du kan få en varmepumpe, der passer ind i din indretning, og det er vigtigt at huske, at ikke alle varmepumper er ens! Hvis du er i tvivl om, hvilken der er den bedste for dig, så tal med en ekspert. med en almindelig varmepumpe, vil den kunne hænge over en skænk, sofaen eller andre steder, hvor den bedste muligt, får cirkuleret luften rundt i huset. Du vil måske gerne have en varmepumpe, men synes, at den ikke ligefrem pynter med sin store kasse udenfor, men her kan man købe en varmepumpeskjuler, så selve pumpen bliver skjult, og dækket i en lidt pænere udgave.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *