Miljømæssig omstilling i hjemmet

Klimaforandringer er nok en af de mest vidtgående emner rundt om i verden. Det har været i masser folks bevidstheder i flere år, men nu er det som om, det står klart for de fleste herhjemme, at situationen er alvorlig. Rigtig mange vidt forskellige mennesker har tilegnet sig en grønnere og mere miljøvenlig hverdag. På samme måder har mange virksomheder vist fanen og gået forrest og lavet nogle grønne ændringer.

De fleste danskere tænker mere i grønne baner

På tværs af alder og politisk ståsteder, er det sandt at sige, at de fleste danskere, især inden for de sidste to år, er begyndt at vælge det grønne til og generelt leve mere miljøbevidst. Vi er måske selv slet ikke så bevidste om det. Der er de, der er gået en stor grønnere ven med eksempelvis elbil, solceller eller de som er stoppet fuldstændig med at spise kød for at gøre en indsats for at skåne CO2 udledningen hos kødindustrien. Stort set alle er blevet miljøbevidste i større eller mindre grad, det kan ses, når folk er begyndt at affaldssortere eller justere deres varmekilder. Købe grønt og bæredygtigt. Og somme tider, er det gået nærmest ubemærket hen, at vi har fået miljøvenlige handlingsmønstre i hverdagen. Størstedelen af danskerne indrømmer, at vi står over for en krise med hensyn til klima. Krisen er alvorlig. Vi ønsker ikke flere naturkatastrofer eller at gøre mere skade til verden og til miljøet.

Få justeret dit varmeforbrug mest optimalt

Først og fremmest er en varmepumpe som energikilde attraktiv, fordi den er mere miljøvenlig. Den anden vender nemlig den naturlige, vedvarende energi. Så omvender den energien til at varme et rum op med eller nedkøle et rum. Du kan også spare godt på at anvende en varmepumpe, da det vil være med til at give dig helt op til 25% besparelsen på varmeregningen om året i hyppige tilfælde. Få professionel og faglig hjælp til blandt andet installationen af en energi – og miljøvenlig varmepumpe. Ligesom mange danskere har gjort. Du kan på denne geniale side finde en lokal håndværker, ved at taste din kommune eller område ind. Hjemmesiden kan sætte dig i forbindelse med kompetente håndværkere og håndværksfirmaer inden for et hav af forskellige faggrupper.

Er klimaforandringer menneskeskabt?

Der er nogen, der i debatten om vi menneskers håndtering af klimakrisen, har benægtet at den skulle være mennesket skabt og forårsaget af vores fælles forurening. At det kun har været en naturlig forandring. Selvfølgelig sker der ændringer i klimaet, vi ikke kan gøre meget ved og i løbet af en årrække. Forskningen siger at vi skal handle og tage vores adfærd seriøst. Ændringerne har været for kolossale inden for alt for få år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *